Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 december, 2023 - 06:10Uppdaterad: fredag, 22 december, 2023 - 06:10

Skördefestens vänner behöver verksamhetsstöd till Åland Glimrar

Åland glimrar som ordnats av föreningen Skördefestens vänner r.f har inte fått något extra stöd för att koordinera evenemanget i år och föreningen eftersöker nu verksamhetsstöd till julevenemanget. 

Under två år har föreningen anordnat  Åland glimrar, som är tänkt att fungera som ett sätt att samla åländska julmarknader under ett och samma paraply och ifjol fick man leaderstöd för ändamålet. 

Enligt ett pressmeddelande från föreningen deltog 20 julmarknader i år som tillsammans lockade en specialkryssning, med över 20 inresande bussgrupper plus individuella resenärer. 

Föreningen har sökt, men inte tilldelats Paf-medel för att fortsätta driva Åland glimrar. Man har med Visit Ålands hjälp kunnat genomföra evenemanget med de medel som funnits tillgängliga, vilket resulterat i en liten budget. Skördefestens vänner kan nu slå fast i ett pressmeddelande att det inte är tillräckligt för att klara att genomföra Åland glimrar av en tillräckligt hög standard som deras övriga evenemang. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »