Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 september, 2013 - 08:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Skolk kan leda till avstängning

Studerande på gymnasialstadiet är berättigade till studiestöd från 17 års ålder pengar som AMS betalar ut ur samhällets gemensamma kassa. Varje år är det dock studerande som genom skolk och annan omotiverad frånvaro riskerar att gå miste om både studieplats och studiestöd. Ofta handlar det om studerande som inte trivs med utbildningen och inser att de har valt fel inriktning. - Årligen är det ett par elever som, trots samtal på många nivåer, inte klarar av att hålla sig i skolan och då meddelar vi AMS att de inte längre är berättigade till studiestöd, säger Brita Enroth-Lindén, studiehandledare vid gymnasiets hotell och restaurangenhet.Redan nu, trots att det bara är några veckor sedan ett nytt läsår började, har hon haft samtal med några elever om deras fortsatta studier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »