Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 18 december, 2022 - 16:16Uppdaterad: söndag, 18 december, 2022 - 16:16
  • Det var mycket folk vid skidspåret på lördagen. Foto: Owe Sjöblom
  • Patrik Lehtonen och Sture Danielsson har hjälpt till vid produktionen av snö. Foto: Owe Sjöblom
  • Högen med reservsnö är rejäl. Foto: Owe Sjöblom
  • Maria Häggblom ser fram emot en lång säsong i Germundö. Foto: Owe Sjöblom
  • Hjalmar Mörn och Mauritz Eliasson väntade ivrigt på att få börja åka. Foto: Owe Sjöblom
  • Liften var redo att köras igång. Foto: Owe Sjöblom

Skidsäsongen är igång på riktigt

Nu är skidsäsongen igång på riktigt när både Germundö alpin haft premiärhelg och skidspår öppnats på flera olika ställen.

Däremot är risken överhängande att de ställen med skidspår på natursnö kan få det kämpigt under den närmaste veckan eftersom det utlovas plusgrader och regn.

Men både Germundö alpin och banan i Jomala har konstsnö och möjligheten är stor att produktionen av snö har varit så pass väl tilltagen att det räcker hela vintern.

- Vi har ett tjockt lager av snö så det borde hålla bra länge, även om det blir regn, säger Maria Häggblom, ordförande i Germundö alpin.

I Jomala har Ålands skid- och skidskyttecentrum lagt ut konstsnö på en slinga som är knappt två kilometer. Det finns även en hög med reservsnö som kan köras ut om snöbädden blir tunn på sina ställen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »