Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 6 april, 2024 - 13:47Uppdaterad: lördag, 6 april, 2024 - 16:04

Holmström vann Ylläs-Levi-loppet

Isac Holmström stod som segrare i Ylläs-Levi-loppet på lördagen, efter att ha spurtat ner Lassi Juhanoja och Olli Tyrväinen.  

Det 70 kilometer långa loppet har tidigare ingått i långloppscupen och Holmströms tid blev 3.38.56,4, vilket bara var 0,7 sekunder före tvåan och en sekund före trean. Holmström säger att banan är tuff och att det både under natten, morgonen och tävlingen snöade, vilket medförde att ingen av åkarna ryckte i början. 

–  Det blev lite sällskapsresa till en början, sedan efter 20 kilometer gjorde vi ett ryck och kom loss med tättrion, säger han. 

Holmström har vunnit många lopp i år. Han säger att han alltid känt sig bra på att spurta och att han sällan förlorar spurter. Säsongen närmar sig sitt slut och nästa tävling för Holmström är den sista Ski Classics-tävlingen, som är Janteloppet över 100 kilometer i norska Hafjäll. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »