Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 november, 2013 - 10:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Skatten höjs i Saltvik

Inkomstskatten i Saltvik höjs nästa år med en halv procent till 16,75 procent. Det beslöt i går kväll kommunfullmäktige. En orsak till skattehöjningen är att landskapsandelarna inte indexjusteras vilket gör att kommunen förlorar cirka 60.000 euro nästa år, men ökade sociala kostnader bidrar också. Fastighetsskatterna blir dock oförändrade i Saltvik nästa år. I december ska kommunfullmäktige fastställa nästa års budget, men enligt kommunstyrelsens förslag ska Saltviks kommun drar ner på investeringarna nästa år. Men en stor investering är på gång: en ny brandstation i Västra Saltvik. Den skulle kosta cirka 700.000 euro och stå klar om två år. Men för att det ska bli en ny brandstation krävs att brandskydds- och oljeskyddsfonden bidrar med hälften av kostnaden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »