Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2013 - 11:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Skattehöjning trolig i Saltvik

Mycket talar för att kommunalskatten i Saltvik höjs nästa år. Saltvik har i dag16,25 procent i skatt, vilket tillsammans med några andra kommuner är landets lägsta. -Men det finns ett visst tryck på att höja skatten. I mitt förslag till kommunstyrelsen kommer jag att föreslå att kommunalskatten nästa år höjs med 0,5 procent till 16,75, säger Saltviks kommundirektör Kjell Nyberg. Däremot föreslås ingen förändring av fastighetsskatten, i Saltvik betalar man ingen skatt på fastigheter för stadigvarande boende. Kommunstyrelsen ska den 28 oktober besluta om nästa års budget, och sedan blir det fullmäktige som har sista ordet. Kommunstyrelsen beslöt i går att för nästa år betala 800 euro till verksamheten i Ålands fountainhouse Pelaren som är till för att hjälpa människor med en psykiatrisk sjukdomshistoria till arbete och gemenskap.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »