Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2019 - 11:28Uppdaterad: fredag, 12 april, 2019 - 14:00
  • Sjöräddningen har nu avslutat arbetet med att evakuera Skarven. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Malin Lundberg ÅRTV

Skarvens grundstötning: Troligtvis hål i torrtankar, Skarven är flott

Enligt en ny uppdatering från Niklas Karlman på landskapets infrastrukturavdelning tros oljetankarna vara intakta. Skadorna verkar vara i torrtankarna.

Enligt en ny uppdatering från Niklas Karlman på landskapets infrastrukturavdelning har man nu slagit fast att Skarven står på i ena ändan. Alla de passagerare som varit ombord är evakuerade sedan strax före klockan 11, och dykarna är för närvarande på väg ner för att bedöma skadorna på skrovet.
Föglö frivilliga brandkår har inventerat stränderna och ingen olja syns till, inte heller i vattnet, men en snabblänsa finns i stand by.

UPPDATERING: Det har gått hål i två eller tre av Skarvens torrtankar, som normalt bara innehåller luft, och därför är det troligt att den olja som setts läcka från fartyget kom från avbärarlisten. Det rapporterar Karlman. Därav drar man troligtvis loss fartyget för att kunna göra en mer fullständig besiktning. Dykarna har kommit tillbaka upp på land och ett möte om resultatet och vilka åtgärder som nu följer pågår just nu.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »