Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 februari, 2021 - 07:11Uppdaterad: måndag, 22 februari, 2021 - 19:11

Skarp skrivelse till Kumlinges styrelseordförande

Kumlinges kommunfullmäktige riktar en skriftlig uppmaning till kommunstyrelsens ordförande om att uppträda värdigt under privata förhållanden i fortsättningen.

 

Det handlar om en vilja från majoriteten i fullmäktige att inte sopa styrelseordförandes sjöfylleridom under mattan, utan att istället få ett tydligt avslut, menar fullmäktiges ordförande Mia Hanström. En kränkning av den personliga integriteten anser styrelseordförande Gun-Mari Lindholm.

Det var i samband med kommunfullmäktigemötet den 18 februari som en skrivelse undertecknad av sju fullmäktigeledamöter togs upp till behandling. Ärendet gällde återkallande av förtroendeuppdrag, där fullmäktige efter diskussion kunde konstatera att det fortsättningsvis finns förtroende för styrelsen, men att en majoriteten av fullmäktigeledamöterna ändå ville formulera en skrivelse.

Fullmäktigeledamot Stefan Sundman reserverade sig mot beslutet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »