Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 juli, 2014 - 16:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

Skärgårdsmuseet på Lappo behöver nytt tak

Taket på Skärgårdsmuseet på Lappo är i väldigt dåligt skick och behöver bytas ut.

– Det är inte kris än, men om det kommer en ordentlig höststorm så blir det en allvarlig situation. Det är inte säkert att taket håller för stormar, säger Dan-Ole Åkerberg, ordförande för museikommittén.

Det 30 år gamla filttaket på Skärgårdsmuseet på Lappo är i så dåligt skick att det läcker in vatten och man är tvungen att ställa ut hinkar för att samla upp vattnet vid regn, och så har situationen varit i 5 års tid.

Att laga taket är en ekonomisk fråga, pengar har sökts hos både Paf och landskapet utan resultat. Förra året kontaktade museet även Leader, vilket inte heller fick genomslag då Leader menade att de inte hade pengar till att laga taket.

– Det är bara att inse fakta, taket måste lagas men det kostar pengar. Visst kan man anlita privata takläggare men de vill också ha betalt, säger Dan-Ole Åkerberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »