Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 januari, 2018 - 05:57
  • Nordiska skärgårdssamarbetet vill utreda vilka faktorer som påverkar flyttningsrörelser i skärgården. På bilden Sottunga. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Skärgårdsbor får tycka till livet i skärgården

Vilka faktorer har på ett avgörande sätt inverkat på boendevillkor och flyttningsrörelser i Ålands, Stockholms och Åbolands skärgårdar? Det vill Nordiska skärgårdssamarbetet ta reda på genom en enkätundersökning.

Enkäten skickas inom kort till 20-65-åriga personer som bor i skärgården eller som flyttat därifrån.

I ett pressmeddelande skriver Nordiska skärgårdssamarbetet att syftet med enkäten är att ta reda på invånares uppfattning om levnadsvillkoren i skärgården och kartlägga de faktorer som är avgörande för invånarnas trivsel eller som påverkar invånarnas möjligheter och förutsättningar att bo och leva i skärgården.

Slutsatserna kan nyttjas av kommuner och andra aktörer för praktiska åtgärder, utvecklingsinsatser och strategisk planering för en livskraftig och hållbar boendemiljö i skärgårdarna. Senare i vår arrangeras workshops utgående från enkätsvaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »