Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 6 november, 2022 - 21:30Uppdaterad: måndag, 7 november, 2022 - 05:55

Skärgårdens näringsliv bortprioriteras enligt Flisö fisk

Föglöbaserade företaget Flisö fisk ifrågasätter hur mycket värde som landskapsregeringen sätter på att ha ett livligt näringsliv i skärgården efter fredagens besked gällande skärgårdstrafikens turlistor. Turlistorna ska i princip vara oförändrade, men det ska bli en högre avgift på tunga fordon.

- Fullastade långtradare på skärgårdsfärjorna kan ha närmare 100.000 euro på sig och det betyder att det finns ett livligt näringsliv i skärgården. Det borde vara bland det viktigaste för landskapet, säger Marcus Eriksson som är vd för Flisö fisk.
Hur stor prishöjningen blir bestäms under november månad meddelade infrastrukturminister Christian Wikström. Men att höja avgiften är att frångå beskedet att färjorna i grunden är skärgårdens förlängda vägar, säger Marcus Eriksson.

- Slutligen handlar det här om hur man ser på näringslivet i skärgården. Vad ska man skjutsa på färjorna om man inte ska skjutsa på produkten av ett livligt näringsliv i skärgården, frågar sig Flisö fisks vd Marcus Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »