Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 november, 2010 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Skärgården har drabbats<br>av uteblivet samarbete"

-Landskapsregeringen lämnade skärgårdssamarbetet för att prioritera samarbete på regeringsnivå! Det sa kansliminister Roger Eriksson i lagtinget idag. För ett år sen beslöt landskapsregeringen, med stöd av lagtinget, att lämna medlemskapet i Nordiska ministerrådets skärgårdssamarbete. Efter det har en del kommuner diskuterat möjligheterna att gå med. Enligt socialdemokraten Barbro Sundback har skärgården drabbats negativt av beslut att lämna samarbetet. Socialdemokraterna föreslår också att 28.000 euro tas upp i budgeten för en nystart för samarbetet. Men kansliminister Roger Eriksson påpekade att landskapsregeringen prioriterar samarbete på regeringsnivå. -Om kommuner går med i skärgårdssamarbetet hamnar det på den nivå det bör vara, sa Roger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »