Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 augusti, 2023 - 06:35Uppdaterad: fredag, 18 augusti, 2023 - 07:23

Ska ha beställt varor i annans namn – kvinna åtalas för stöld och förfalskning

En kvinna som ska ha vilselett ett företag då hon beställt varor i någon annans namn, åtalas nu för stöld och förfalskning vid Ålands tingsrätt.

Kvinnan ska ha gått in i en mans hem och tagit mannens bankkort och en mindre mängd pengar. Därefter ska hon ha beställt varor till sig själv till ett värde om nästan 390 euro i mannens namn. Kvinnan ska också ha förfalskat mannens namn och personuppgifter på en fullmakt för att hämta ut paketet med de beställda varorna. Hon ska sedan ha undvikit att betala fakturan varpå en påminnelsefaktura kommit till mannens adress.

Kvinnan erkänner att hon tagit pengarna från mannens hem och att hon förfalskat fullmakten, men menar att hon inte minns att hon tagit bankkortet. Företaget, som är målsägande i ärendet, yrkar på att kvinnan ska ersätta dem för varornas värde, inklusive ränta.

Åklagaren yrkar på att kvinnan ska betala för den ekonomiska fördel som brottet berett, ersättning av bevisningskostnaderna samt maximalt 60 dagsböter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »