Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 februari, 2011 - 14:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Sjukvårdspengar till företag?<br>ÅHS-chef försvarar mjölkupphandling

-Pengar som är avsatta till sjukvård skall användas till sjukvård, inte till näringspolitik. Det skriver ÅHS förvaltningschef Peter Rask som ett svar på centerns krav på att ÅHS-styrelsen ska ompröva ett tjänstemannabeslut om att köpa billigare mjölk än den som ÅCA erbjudit. Rask betonar att upphandlingen av mjölken skötts enligt gällande regelverk och menar att det är allvarligt att enskilda tjänstemän kritiseras för det. Rask ifrågasätter om pengar som avsatts till sjukvård ska användas för att öka vinsten i privata företag och påpekar att det i många samhällen är så att privata företag stöder sjukvården.Som vi berättade i går ska centerns representant ta upp frågan om upphandlingen av mjölken på ÅHS-styrelsens nästa möte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »