Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 december, 2020 - 10:34Uppdaterad: torsdag, 10 december, 2020 - 12:52
  • Nästa vecka bedömer bland andra landskapsläkare Knut Lönnroth och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen vilken fas Åland är i. Foto: Owe Sjöblom

Sjukhusdirektör förtydligar om smittade

Ålands hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen vill förtydliga vad som gäller beträffande de tre senaste som smittats av corona.

Hon skriver i ett mejl till medierna att fallen tillhör samma smittkedja där två är nära kontakter till det första fallet.
- För den som insjuknade först går det inte att utesluta samhällssmitta på Åland, men det finns samtidigt inget belägg för att denna smitta har skett på en specifik plats, skriver hon.
35 personer som exponerats i ett symtomfritt skede har satts i karantän, detta för att förhindra ett utbrott.
- Vi fortsätter att följa läget och nästa vecka bedömer vi vilken epidemifas Åland är i. Tills vidare har vi samma åtgärdspaket för utgångsnivån och accelerationsfasen, skriver Jeanette Pajunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »