Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 april, 2021 - 11:12Uppdaterad: torsdag, 22 april, 2021 - 17:41
  • En tidigare anställd stal pengar av PAF. Arkivbild.

Serviceman förskingrade pengar från PAF

En tidigare anställd serviceman hos Ålands penningautomatförening, PAF, stal över en halv miljon i kontanter av spelbolaget.

Mannen har nu dömts av Helsingfors tingsrätt till fängelse i två år och tre månader för grov förskingring och han ska dessutom betala tillbaka 528.000 euro till PAF.

Mannen är bosatt i riket och förskingringen ägde rum under åren 2013-2017. Han jobbade som serviceman och hade hand om spelautomater på färjor som utgick från Helsingfors. Mannen kvitterade ut kontanter från PAF för att fylla på automaterna och hade då fifflat med bokföringen om hur mycket han hade satt in i automaterna. I bevisningen fanns bland annat insättningar på stora summor på mannens eget bankkonto där tingsrätten inte ansåg att mannens förklaringar var trovärdiga. PAF misstänkte under 2016 att allt inte stod rätt till och efter interna kontroller gjordes en polisanmälan. Under rättegången hävdade mannen sin oskuld och menade att det var någon annan som förskingrat pengarna, men det trodde inte Helsingfors tingsrätt på. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »