Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2021 - 11:37Uppdaterad: torsdag, 3 juni, 2021 - 15:20

Seriebrottsling inför rätta

En man stod i dag åtalad för en rad stölder, snatterier och försök till stöld.

Enligt stämningsansökan har mannen stulit en dator och en mobiltelefon ur ett förråd tillhörande en privatperson, något som mannen tidigare erkänt. Från ett annat förråd har mannen stulit tomma lådor för dator och telefon.

Sedan är det tre fall av snatteri, bland annat ska mannen ha stulit lösgodis från en matbutik, en väska från en fiskebutik och två par hörlurar från en elektronikbutik. Dessutom ska mannen ha försökt bryta sig in i en butik för kontorsmaterial utan att lyckas. Han ska då ha krossat en fönsterruta, men inte lyckats krossa det inre glaset som var ett så kallat skyddsglas. När han utförde handlingen fastnade han på företagets övervakningskamera.

Mannen har sedan tidigare tre domar och har dömts till fängelsestraff och nu yrkar åklagaren på att mannen döms till tre månaders ovillkorligt fängelse och att ett tidigare villkorligt straff på 80 dagar verkställs. Mannen har varit frihetsberövad sedan den 25 april och han blev häktad den 28 april, men släpptes på fri fot efter rättegången. Dom ges den 17 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »