Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 september, 2010 - 11:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sänkta hastigheter räddar miljön

Sänk hastigheten på de åländska vägarna till 70 kilometer i timmen! Det föreslog Ålands Natur och Miljö för ett par veckor sedan. Motiveringen var att det skulle vara bra för såväl människor och djur som miljön. Också i riket diskuteras sänkta hastigheter på landsvägarna för att förbättra trafiksäkerheten och miljön. Enligt uppgifter i gårdagens Helsingin Sanomat är sänkt hastighet det snabbaste sättet att minska utsläppen från trafiken. "Att sänka hastigheten på motorvägar från 120 till 80 kilometer i timmen skulle minska utsläppen med 14 procent", skrev tidningen som avslöjade att trafikministeriet planerar att införa hastighetsbegränsningar inom ett par år. Idag dementerar trafikministern uppgifterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »