• Kommunstyrelsen tycker Finström bör sänka inkomstskatten. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 15:28

Sänkt skatt föreslås i Finström

Kommunstyrelsen i Finström föreslår sänkt inkomstskatt nästa år.

I dag har Finström en inkomstskattesats på 19 procent och nu föreslås att fullmäktige sänker den till 18,5 procent. Att sänka skatten med en halv procentenhet betyder ungefär 210.000 euro mindre i intäkter. I kommundirektörens beredning framgår att det preliminära budgetförslaget för nästa år visar att Finström skulle göra ett måttligt underskott med oförändrade skattenivåer, men redan 2020 väntas ett överskott. På kommunstyrelsemötet i går föreslog Miina Fagerlund, socialdemokrat, att inkomstskatten behålls på 19 procent men hennes förslag fick inget understöd.

Kommunstyrelsen föreslår alltså en sänkning av inkomstskatten, fastighetskattesatserna föreslår man att lämnas oförändrade. Fullmäktige har sista ordet.

Fler Nyheter

Voltade med bil – klarade sig oskadd

En person voltade med bilen på Gregersövägen i Möckelö igår kväll. Trots olyckan klarade sig föraren utan skador.

Tingsrätten förkastade åtal om misshandel

Tingsrätten har förkastat ett åtal om misshandel. Fallet skedde i februari 2017, då en man åtalades för att med sin bil köra framåt en bit så att en annan man som lutade sig in i hans bil träffades av bilens dörrkarm och föll omkull.

Jeppas Sputnik vann på Solvalla

En av ägarna, Ulf Eriksson, om vinsten:
Trav: En något oväntad seger stod varmblodet Jeppas Sputnik för på Solvalla på onsdagen. På tiden 1,13,6 tog han hem segern under Jubileumspokalen...

Minskad algblomning

Det svala och ostadiga vädret har minskat på algblomningarna både i havsområden och sjöar.

Övernäs temporära matsal fungerar bra

Rektor Anders Eriksson:
Under de kommande tio veckorna äter eleverna vid Övernäs skola vid Wiklöf Holding Arena då skolköket renoveras.

Åländsk man häktad i sin frånvaro för grov penningtvätt

En åländsk man har häktats i sin frånvaro vid Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo, för tre olika fall av grov penningtvätt.

Höll hundar uppbundna i trädgård – ÅMHM inspekterade

En hundägare höll sina hundar uppbundna i sin trädgård och en anmälan om brister i djurhållningen inkom till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, i slutet av maj.

Elhybridfärja ska trafikera Föglö-linjen

Infrastrukturminister Mika Nordberg, Ansgars vd Tomas Lindqvist och Finnferries vd Mats Rosin:
Landskapsregeringen har beslutat att anta ett anbud från en sammanslutning bestående av Ansgar Ab och Finlands Färjetrafik Ab för Föglö-linjen under åren 2022-2037.

Godby Shippings Misida drabbat av dödsolycka

Dan Mikkola, vd för Godby Shipping:
En olycka med dödlig utgång har drabbat Godby Shipping Ab. Olyckan inträffade fredagen den 9 augusti i samband med att fartyget Misida lastades i hamnen i Rotterdam.