Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 15:28
  • Kommunstyrelsen tycker Finström bör sänka inkomstskatten. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Sänkt skatt föreslås i Finström

Kommunstyrelsen i Finström föreslår sänkt inkomstskatt nästa år.

I dag har Finström en inkomstskattesats på 19 procent och nu föreslås att fullmäktige sänker den till 18,5 procent. Att sänka skatten med en halv procentenhet betyder ungefär 210.000 euro mindre i intäkter. I kommundirektörens beredning framgår att det preliminära budgetförslaget för nästa år visar att Finström skulle göra ett måttligt underskott med oförändrade skattenivåer, men redan 2020 väntas ett överskott. På kommunstyrelsemötet i går föreslog Miina Fagerlund, socialdemokrat, att inkomstskatten behålls på 19 procent men hennes förslag fick inget understöd.

Kommunstyrelsen föreslår alltså en sänkning av inkomstskatten, fastighetskattesatserna föreslår man att lämnas oförändrade. Fullmäktige har sista ordet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »