Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 september, 2013 - 17:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Sämre service i stan med sparbudget

Ett förslag som har betydande effekter på servicen till medborgarna. Så beskriver stadens infrastrukturdirektör Kai Söderlund det förslag till budget för nästa år som han har tagit fram och som infrastrukturnämnden ska besluta om i morgon. Minskad budgetram i kombination med minskade hamnintäkter innebär ett sparkrav på omkring 900.000 euro nästa år. Budgetförslaget innehåller både höjda avgifter och besparingar. Räddningsverkets personal ska minskas med fyra årsarbeten och beredskapen under nattetid minskas. Vinterunderhållet och plogningen av gator försämras, det ska bli färre lekplatser och genom att släcka gatubelysning räknar man med att spara 200.000 euro. Enligt Kai Söderlund har man även försökt hitta helt nya lösningar för att spara pengar. Ett sådant förslag är att Lilla Holmen ska drivas i privat regi och inte längre belasta stadens budget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »