Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 november, 2012 - 07:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Samordning kommun och landskap

En samordning av den tekniska sektorn mellan kommunerna och landskapet, samt en samordning av den sociala sektorn. Det ska nu två arbetsgrupper utreda till den sista april nästa år. Landskapsregeringen tillsatte de två arbetsgrupperna på onsdagen. Den tekniska arbetsgruppen leds av moderaten Roger Jansson och ska inrikta sig på teknisk service, planering och upphandling av byggen, skötsel av vägar, parker och grönområden, samt vatten och avlopp. Arbetsgruppen ska också se på en övergripande fysisk planering. Den sociala arbetsgruppen leds av socialdemokraten Barbro Sundback och ska inrikta sig på barnskydd, missbrukarvård, specialomsorg och handikappservice. Arbetsgrupperna ingår i arbetet med samhällsservicereformen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »