Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 september, 2013 - 07:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Samarbete om säl- & skarvproblem

Utvidgat samarbete mellan Sverige och Finland kring säl- och skarvskador i fisket är ett av resultaten av det nordiska fiskeriseminarium som avslutades i går på Åland. -Sälstammen ökar och med det också problemen, säger Esko Taanila från södra Finlands fiskerigrupp. Under det två dagar långa seminariet som började på Föglö och avslutades i Mariehamn deltog ett 50-tal forskare, tjänstemän och näringsidkare för att prata om svårigheter och möjligheter när det gäller fisket. Ett av de ämnen som togs upp var säl- och skarvskador inom yrkesfisket. Flera fiskerigrupper på fastlandet vill utveckla redskapen, se över jaktlagen och utveckla de skrämselljud som i dag sänds ut i närheten av redskapen. De här problemen berör också fiskare på Åland, men det är oklart om Åland kommer att vara med i samarbetet. -Jag var inte med när det diskuterades, men det är möjligt att vi också har intresse av att vara med, säger fiskeribyråns chef Jenny Eklund-Melander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »