Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 november, 2010 - 15:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

S vill spara 2,8 milj mer än LR

Vi tror inte på den här budgeten, det är för många fagra löften. Den salvan avlossade socialdemokraterna i dag när man berättade om sina finansmotioner i anslutning till landskapsregeringens förslag till budget för nästa år. Sossarna vill spara ytterligare drygt 2,8 miljoner jämfört med budgetförslaget. Detta genom att stryka pengarna för en golfbana, det mesta för kortruttsinvesteringar och 1,25 miljoner från landsbygdsutvecklingsprogrammet. Det är en summa som motsvarar det nyinsatta investeringsstödet för jordbruket. Mest kritiska är socialdemokraterna till att landskapsregeringen inte mer aktivt jobbat för att öka landskapets intäkter, bland annat genom att få till en höjning av klumpsumman, alltså de skatter som förs tillbaka till Åland. Socialdemokraterna föreslår också att kommunerna ska få 750.000 euro i kompensation för nya avdrag i kommunalbeskattningen, avdrag som beslutats i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »