Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 maj, 2012 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

s-prognos ifrågasätts

-Jag är tveksam till socialdemokraternas bedömning att den ekonomiska prognosen för Mariehamn kan skrivas upp. Det säger Petri Carlsson, som är moderat ordförande för stadsstyrelsen som i kväll behandlar ett förslag om att ge nämnderna i uppdrag att minska kostnaderna med totalt 2,3 miljoner euro nästa år. Socialdemokraterna anser, som vi berättade i går, att förslaget bör förkastas mot bakgrund av deras prognos som visar att skatteintäkterna blir högre än vad som framgår av stadsdirektörens förslag. Petri Carlsson är tveksam till att det just nu framkommit något som gör att man verkligen kan skriva upp prognoserna. -Men tror vi att det händer något framöver som gör att de behöver ändras är det förstås helt sunt att tänka så, säger Petri Carlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »