Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 juli, 2014 - 15:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

S-Market uppmanar kunder att inte lämna barn i varma bilar

Nu uppmanar S-Market i Jomala sina kunder att inte lämna barn och husdjur i bilen medan de handlar i butiken, eftersom att bilar lätt blir överhettade i det varma vädret. Detta uppmanas genom en uppdatering på butikens Facebooksida idag.

Enligt butikschefen Elina Kehusmaa händer det dagligen att människor lämnar barn och husdjur i överhettade bilar. Kehusmaa tror att många kunder tänker att det är svårt att handla med två små barn och att man då lämnar ett barn kvar i bilen. Djur är inte tillåtet i butiken men Kehusmaa menar att man kan lämna dem utanför i koppel, istället för i bilen.

– Vi blir jätteupprörda av det här och försöker på alla sätt hjälpa till. Och vi har kommit överens om att vi har rätt att krossa fönster på bilar om vi inte får tag på personen i fråga, säger Elina Kehusmaa.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »