Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 oktober, 2018 - 16:23Uppdaterad: tisdag, 9 oktober, 2018 - 17:07
  • Varken Harry Jansson eller Gunnar Jansson överraskades av dagens besked om självstyrelselagen. Arkivfoton: Ulf Weman

S-lagsbeskedet förvånar inte

Varken Gunnar Jansson, som var viceordförande i Ålandskommittén, eller centerns representant Harry Jansson är förvånade över dagens besked om självstyrelselagen.

Gunnar Jansson påminner om att det redan när arbetet påbörjades inte fanns intresse för att Åland skulle få utökad behörighet. Harry Jansson påpekar att justitiekanslern visat att det juridiskt finns tidsbrist samtidigt som det finns ett politiskt ointresset i riksdagsgrupperna.

-Med den politiska kaosmiljö man haft i Helsingfors en längre tid med en svag regeringsmajoritet har frågan tyvärr inte avancerat, säger Harry Jansson.

Han tycker ändå att det är ett steg framåt att det ekonomiska systemet förnyas även om han inte tilltalas av att inte ha kontroll över skattepolitiken. Det tycker också Gunnar Jansson som säger att inflytande över pengarna hör till en autonomi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »