Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 juli, 2013 - 12:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Rosellas hängdäck används igen

Rosellas hängdäck togs i dag åter i bruk. Det öppnade för bokning redan i går, men i dag har det börjat användas för bilar igen. Rampen som skadades när hängdäcket rasade används än så länge bara för att bilarna ska kunna köra på och av bilhyllan. Viking Lines vice vd Jan Hanses säger att transportstyrelsen i Sverige nu får besluta om de vill utreda olyckan vidare. -För vår del är detta avslutat nu. Vi har utrett vad olyckan berodde på och säkerställt att det inte kan hända igen, säger Jan Hanses. Att bilhyllan rasade i förrgår berodde på att den låsningstapp lossnade som håller fast vajern som används för att sänka och lyfta bilhyllan. Jan Hanses säger att alla Viking Lines fartyg har inspekterats och att de har säkerställt att låsningstapparna fungerar väl. -Vi är skyldiga att göra besiktningar en gång per år och en större vart femte år. Om myndigheterna finner det nödvändigt att besiktiga tätare så gör vi självklart det, säger Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »