Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 juni, 2012 - 17:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Röjningen vid S2 avslutad

Nu har röjningsåtgärderna vid den ryska ubåten S2 avslutats. Det meddelar polisen och idag har polisen fattat beslut om en förminskad avspärrning kring området vid S2. Exakt vilket område som ännu är avspärrat klarnar bara polisen får ett utlåtande från marinkommandot. De explosiva varorna, så som minor och torpeder som fanns ombord på vraket har nu förstörts och de har varit funktionsdugliga och detonerat i full kraft. -Det har varit oerhört viktigt att få området röjt eftersom ubåten varit lättillgänglig på grund av platsens relativt grunda djup, skriver polisen i ett pressmeddelande. Den ryska u-båten S2 sjönk på Ålands hav i närheten av Märket i januari 1940 och vraket hittades av ett dykarlag sommaren 2009. År 2010 avspärrades platsen av Ålands polismyndighet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »