Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 september, 2024 - 16:03
  • Bland annat Mika Nordberg efterlyser mer information om Axferries. Arkivbild.

Oppositionen efterlyser svar i debatten om Axferries

Lagtinget måste få mer information om Axferries. Det menar de tidigare infrastrukturministrarna Christian Wikström (Ob), Veronica Thörnroos (PÅ) och Mika Nordberg (MSÅ).  

Nordberg sa under dagens debatt att han blir mer bekymrad desto mer han tittar på frågan. Han ville framför allt veta huruvida man ska se skrivningarna i budgetförslaget som ett inriktningsbeslut gällande skärgårdstrafiken och om samtliga linjer i framtiden ska upphandlas på totalentreprenad.  

– De vägval man gör kommer att få konsekvenser, sa han.  

Att de tidigare infrastrukturministrarna är eniga om att för många frågetecken kvarstår betyder inte att de har en gemensam linje om vad som är den bästa vägen framåt. Klart är att det kan komma att dröja innan alla frågor besvaras.  

– Det händer saker hela tiden. Det är onödigt att säga för mycket om sånt som är under bildning varande. Vi är flera parter i det här och vi ska också hitta enighet, sa infrastrukturminister Camilla Gunell.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »