Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 januari, 2021 - 15:47Uppdaterad: måndag, 4 januari, 2021 - 17:24

Röda Korsgården utan verksamhetsledare

Mycket talar för att Mariehamns Röda korsavdelning blir av med sina lokaler, och nyligen tvingades avdelningen säga upp sin verksamhetsledare Jonna Granberg efter prövotiden, på grund av ekonomiska orsaker.
 

Om så blir fallet och man inte får de ekonomiska förutsättningarna att anställa någon till posten riskerar avdelningen att tvingas jobba som en vanlig Röda korsavdelning, det vill säga som en helt frivillig organisation.

- Situationen är bekymmersam. Redan 2018 började vi försöka få igång en dialog med Mariehamns stad om vår framtid utan att sedan dess ha kommit någonstans. Vi tänkte när vi anställde Jonna Granberg att den ekonomiska situationen skulle lösa sig i tid till att hennes prövotid var över, men så blev inte fallet, säger Mariehamnsavdelningens styrelseordförande Jarl Danielsson.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »