Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 augusti, 2022 - 10:40Uppdaterad: tisdag, 2 augusti, 2022 - 13:03

Riskgrupper över 50 kan boka fjärde dosen

Nu kan personer som är 50 år och äldre och tillhör medicinsk riskgrupp boka coronavaccinering dos fyra på ÅHS. Det skriver Ålands hälso- och sjukvård i ett pressmeddelande.

Det rekommenderas att det har gått minst 3 månader från den senaste dosen vaccin och de som fått tre doser samt haft covid-19 behöver inte en fjärde dos just nu. För att boka tid måste man ringa hälsocentralen på nummer: 018-538500.

Vaccinationerna ges främst i Mariehamn, men enstaka tider på hälsocentralen i Godby ska också finnas. De som bor i skärgårdskommunerna uppmanas ringa sin egen hälso- och sjukvårdmottagning.

Senare ska ÅHS erbjuda en fjärde dos åt alla som är 18 - 49 år och hör till en medicinsk riskgrupp och sedan till alla 60 - 69-åringar, som inte hör till medicinsk riskgrupp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »