Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 april, 2021 - 11:17Uppdaterad: onsdag, 21 april, 2021 - 12:55
  • Snart kan det vara möjligt med publik på evenemang. Arkivbild.

Riksregeringen presenterade exitplanen

Stödpaket till kulturbranschen, resor inom landet samt möjlighet till större evenemang, det var några punkter i den exitplan som Finlands regering presenterade på onsdagen.

Riksregeringen uppmanar att man i första hand reser inom landet den här sommaren men gränserna planeras att öppnas när läget är bättre. Först öppnas gränserna till Sverige och Norge och inledningsvis tillåts arbetsresor och därefter resor till släkt och familj.

Riksregeringen vill dessutom stöda kultur- och evenemangsbranschen med ett nytt stödpaket. där också stöd till idrottsbranschen ska ingå.

I de regioner som ligger på basnivå, enligt Finlands coronastrategi, ska det snart vara möjligt att ordna evenemang för 50 personer utomhus. I augusti är förhoppningen att kunna ordna evenemang för över 50 personer.

Åland har behörighet att ge egna rekommendationer för privata sammankomster samt besluta om restriktioner för hobbyverksamhet och offentliga sammankomster.

Riksregeringen ska under nästa vecka diskutera undantagstillståndet som fortfarande gäller.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »