Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 februari, 2021 - 06:11Uppdaterad: tisdag, 2 februari, 2021 - 08:07

Restauranger kämpar vidare

Efter snart ett år av pandemi och kraftigt minskade intäkter kämpar de åländska restaurangerna vidare och ser hoppfullt men försiktigt på framtiden.

Dennis Jansson är ägare till Mariepark Ab som driver flera restauranger i Mariehamn. Han säger att slutet på 2020 och början på 2021 varit tuffa, men sätter sitt hopp till att vaccineringarna mot covid-19 kommer igång.
- Det står och faller lite på hur det går med vaccineringen, att folk blir trygga med att gå ut, säger Dennis Jansson. Även Johanna Dahlgren, krögare på restaurang Stallhagen i Finström, sätter sitt hopp till att vaccineringen kommer igång innan sommaren.

- Det finns inga bokningar framåt, det är en jättestor osäkerhet just nu, säger Johanna Dahlgren. Ann-Louise Djupsund, vd för Hotell Arkipelag är försiktigt hoppfull gällande Hotell Arkipelags restauranger.
- Det är mellan hopp och förtvivlan, vaccinationerna och att vi går mot en sommar gör att det känns lite mer förhoppningsfullt, säger Ann-Louise Djupsund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »