Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 augusti, 2021 - 05:59Uppdaterad: onsdag, 25 augusti, 2021 - 08:02

Restauranger föreslås få ha öppet till 01

Restauranger och krogar föreslås få fortsätta med öppettider till klockan 01.00 och med servering av alkoholdrycker till klockan 24.00.

 

Det här skriver landskapsregeringen i ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet. I utlåtandet beskrivs smittoläget på Åland, som fortfarande är i spridningsfasen. och samarbetsgruppen bedömer att smittrisken är högst i situationer då trängsel uppstår inomhus, till exempel vid restaurangbesök och smittkedjor har även varit kopplade till restauranger. Därför anser landskapsregeringen att öppettiderna fortsatt ska vara begränsade.

Landskapsregeringen skriver vidare att de vill även informera social-
och hälsovårdsministeriet om att de begränsningar som nu tillämpas i landskapet Åland inte behöver förändras i det nu rådande epidemiläget utan att de ändras först då

landskapsregeringen meddelar social- och hälsovårdsministeriet om det. Likt tidigare ska landskapet Åland inte omfattas av en eventuell reglering av kundantal då detta inte är tillämpligt på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »