Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2021 - 06:09Uppdaterad: fredag, 19 februari, 2021 - 10:25
  • Resenärer som ska till Finland ska ha intyg på negativt coronatest. Arkivbild.

"Rederier gör myndigheters arbete"

I onsdags beslutade THL att alla som reser in till Finland ska uppvisa ett negativt coronatest.

Sedan pandemin bröt ut har rederibranscherna haft det tufft och med de nya kraven blir det ännu svårare, enligt Taru Keronen, vd på Eckerö Line.

- Volymen har varit väldigt liten redan innan men jag tror att det kommer minska än mer med de här restriktionerna, säger hon.

Taru Keronen berättar vidare att man behöver visa ett intyg på ett negativt coronatest, antingen på papper eller digitalt för att få komma ombord på färjan. Just det här arbetsmomentet medför ett extra jobb för deras personal, säger hon. Något som Johanna Boijer-Svahnström, informationschef på Viking Line, håller med om.

- Vi åläggs ett extra jobb i vår incheckningen i terminalen som egentligen ska höra till myndigheterna, säger Johanna Boijer-Svahnström.

De nya testkraven omfattar inte trafiken mellan Åland och Sverige samt Åland och riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »