Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 november, 2017 - 17:53
  • En förare var rattfull, använde mobiltelefonen och körde av vägen. Nu har han dömts i Ålands tingsrätt. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Rattfull dömdes efter dikeskörning

En 55-årig man har dömts till 60 dagsböter på totalt 360 euro för rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i juni som mannen körde bil från Kantarellen till Lumparland trots att han hade minst 0,55 promille alkohol i blodet. På Svinövägen i Lumparland hade han vinglat från sida till sida och till slut kört av vägen och krockat med en elstolpe.

55-åringen närvarade inte vid rättegången men har i polisförhör erkänt att han druckit två öl under färden från Kantarellen till Svinö, och att han skickat sms under körningen, och att det var då han körde i diket. Mannen har dömts för rattfylleri tidigare, och eftersom den domen gavs för mindre än fem år sedan konstaterar tingsrätten att mannen måste få ett körförbud som är åtminstone två år långt. Mannen har framfört att han behöver körkortet för att kunna utföra sitt arbete, men tingsrätten dömer honom till körförbud till och med den 21 juni 2019.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »