Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 mars, 2021 - 10:54

Rättegång om berusad mopedförare

I går onsdag hölls rättegång om den trafikolycka som skedde i augusti i fjol där två ungdomar skadades efter att mopeden de färdades på kolliderade med ett vägräcke i Ämnäs i Finström.

Åtalet handlar om grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning. Den som körde hade 1,6 promille alkohol i blodet och var vid tillfället 15 år fyllda men inte 18 år. Det var två mopeder, som var i skotermodell, som på fredagen den 14 augusti färdades söderut då en av dem körde mot ett vägräcke. På olycksmopeden färdades två personer. Både föraren och passageraren fördes med ambulans till sjukhus. Föraren medger åtalspunkterna.

Åklagaren yrkar på ett kort villkorligt fängelsestraff eller strängt bötesstraff till föraren. Dessutom finns målsäganden som yrkar på cirka 3.000 euro för olika ersättningar.

Mopeden hade lånats ut av en tredje person och den ungdomen åtalas för trafikförseelse eftersom mopeden överlåtits till en person inte hade mopedkörkort. Åklagaren yrkar på 15-20 dagsböter för den förseelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »