Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 december, 2013 - 13:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Rättegång mot kulturarbetare

Idag hölls rättegången där en kulturarbetare står åtalad grov förskingring, grovt bokföringsbrott och grov förfalskning. Personen hade en ledande roll i en kulturförening och åklagaren hävdar att förskingringen är nånstans mellan 13.000 och nära 18.000 euro från 2006 till 2008. Den åtalade medger förskingring på drygt 7.000 euro men hävdar att cirka 5.500 euro har betalats tillbaka och därför anser försvaret att det bara rör sig om drygt 1.500 euro som förskingrats. Kulturarbetaren medger att förfalskning av en revisors namnunderteckning har skett vid två tillfällen, men den första var för så länge sen att den bör preskriberas. När det gäller bokföringsbrottet så bestrider försvaret det och hävdar att det är styrelsen som har det yttersta ansvaret för att bokföringen är gjord på rätt sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »