Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 september, 2013 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Rapporten om Vårdöbron klar

Nu är rapporten om Vårdöbrons tillstånd klar. Flera finländska experter har analyserat de cirka 60 borrprover som togs från bron för ett par veckor sedan. Infrastrukturminister Veronica Thörnroos har kallat till en presskonferens i morgon eftermiddag för att berätta om rapportens resultat, men redan tidigare har det sagts att Vårdöbron är i sämre skick än man tidigare trott. Nyligen avbröts reparationsarbetena på bron för andra gången, för att man skulle få en noggrannare analys av brons tillstånd. Bygg AB:s vd Bengt Eriksson har tvingats ta bort de tio man han haft i arbete på bron. -Problemen tyder på att det är fel på betongen, inte helt ovanligt i 70-talsbyggen. I Sverige har man ju haft stora problem med Ölandsbron, säger Bengt Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »