Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 november, 2010 - 15:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Radions finansiering het lagtingsfråga

Finansieringen av Ålands radio och tv blev en het debattfråga, när lagtinget i dag fortsatte budgetdebatten. -Tv-avgiften är djupt orättvis och omodern. Den borde ersättas med en landskapsskatt, sa Danne Sundman, Obunden samling. Han fick förstås stöd av partikamraten Fredrik Karlström, men också av liberalernas Olof Erland som tyckte att en skattefinansiering är bäst, men inte via en ny landskapsskatt som de obundna föreslår i en finansmotion, utan via ordinarie budget. -Landskapsskatten skulle vara tillfällig, tills vi har landskapsbudgeten i balans, svarade Danne Sundman. Han framhöll att en skattefinansiering av public service-radion skall visserligen följa konjunkturen, men genom fonderingar ha en någorlunda jämn finansiering över åren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »