Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 februari, 2021 - 06:07Uppdaterad: torsdag, 18 februari, 2021 - 11:19
  • Programmerare kan få stipendie. Arkivbild.

Programmerare kan söka stipendie i Sverige

Webb- och systemutvecklingsföretaget West Art Communication, som är baserat i Norrtälje, har instiftat ett nytt stipendium som också ålänningar kan söka.

Code for Good-stipendiet, som omfattar 15.000 kronor, ska delas ut till en eller flera personer som har idéer för att använda programmering för att göra världen bättre. Projektet får inte vara en vinstdrivande verksamhet, och måste antingen vara bra för personer i utsatta grupper, främja kodande eller ha ett gott syfte.
- Vi tror att det finns många som sitter på bra idéer om hur man kan skapa förbättring eller en positiv förändring i samhället men som kanske inte har ekonomi att förverkliga dem. Här vill vi vara med och bidra genom att dela ut ett stipendium till en eller flera personer som vill vara med och göra världen lite bättre, skriver projektledare Maria Folkesson i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »