Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 mars, 2012 - 13:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Problem med vägglöss ökar

Problem med vägglöss blir allt vanligare och det märks också på Åland. Ronny Facius vid Anticimex Åland säger att uppdragen att bekämpa vägglöss blir allt vanligare även här. -I fjol hade jag kring ett tiotal fall, men eftersom folk reser så mycket i dag följer lössen med hem i deras resväskor och så förökar de sig här, säger Ronny Facius. Både i Finland och i Sverige har problemen med vägglöss mångdubblats, och de finns både på hotell och vandrarhem men också i privata bostäder. -När man väl fått in dem i huset är de verkligt svåra att bli av med, de gömmer sig bakom lister, i golven och i sängbottnar, säger Ronny Facius. Det första tecknet på vägglöss är deras avföring som är som små svarta prickar i eller kring sängen. Man kan också se blodfläckar på lakan och klåda kan uppkomma. Man bör direkt rengöra och dammsuga sina resväskor efter en resa och genast tvätta alla kläder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »