Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2013 - 10:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Prideballonger vid ryska konsulatet

De 40-tal regnbågsfärgade ballonger som satt uppsatta utanför det ryska konsulatet i Mariehamn i morse är borttagna. Antagligen är händelsen kopplad till det allt hårdare klimatet för homosexuella i Ryssland, men Rysslands konsul ser inte den kopplingen. - Jag blev väldigt förvånad när jag såg det i morse och alla aktioner måste få tillstånd av polisen, säger Rysslands konsul Igor Demyanenko. HBT-föreningen Regnbågsfyren på Åland säger att det inte är de som står bakom aktionen. - Nej, vi är en öppen förening och om det hade varit vi hade vi stått för det, säger Regnbågsfyrens ordförande Maria Antman. - Det positiva är att det tyder på ett ökat engagemang bland människor mot orättvisor och för mänskliga rättigheter. Men det ska förstås inte skada någons egendom eller vara olagligt, säger Maria Antman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »