Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 13:16Uppdaterad: onsdag, 6 september, 2017 - 13:20

Positivt om kommunutredning

Kommunstyrelsen i Hammarland är försiktigt positiv till en utredning om kommunsamarbete men först efter att en folkomröstning hållits.

Kommunstyrelsen diskuterade i går förslaget från Jomala att utreda en eventuell frivillig sammanslagning med Lemland, Lumparland, Hammarland och Eckerö. Enligt kommundirektör Kurt Carlsson ska frågan nu vidare till kommunfullmäktige för avgörande.

Hammarland har ännu inte beslutat när en folkomröstning ska hållas men grannkommunen Eckerö har bestämt att den hålls i samband med presidentvalet den 28 januari.

Även i Saltvik diskuterade man folkomröstning om kommunstrukturen i går. Kommunfullmäktige beslöt att en folkomröstning ska genomföras och ger kommunstyrelsen i uppdrag att i mån av möjlighet samverka med övriga kommuner som valt att folkomrösta i frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »