Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 september, 2010 - 08:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Pommern föreslås få egen docka

En egen torrdocka eller flytdocka invid Pommerns nuvarande kajplats är den lösning som föreslås för bevarande av det gamla museifartyget. Stadsstyrelsen har behandlat slutrapporten från den kommitté som utrett Pommerns framtida bevarande, och i kväll beslutar stadsfullmäktige i frågan. Enligt kommittén, som hört många sakkunniga i den här frågan, är det inte tänkbart att i längden låta Pommern ligga kvar i sjön. Detta på grund av alla risker det medför med kollisionsrisk, isar och propellerströmmar. Den största risken är behovet att bogsera bort fartyget till varv på annan ort. Därför behövs en egen docka för Pommern, anser kommittén.Att skaffa en torr- eller flytdocka till Pommern beräknas kosta mellan fem och tio miljoner euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »