Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 september, 2024 - 16:47Uppdaterad: fredag, 6 september, 2024 - 17:12
  • Bo-Göran Åstrand och Sverker Skogberg. Foto: Rasmus Karlsson

Biskopen efter mötet med Paf: ”Kyrkan kan inte stå i predikstolen och förkunna sanningar”

På fredag eftermiddag möttes biskop Bo-Göran Åstrand och PAF:s chef för samhällsrelationer Sverker Skogberg i en diskussion om samhällsansvar, etik, pengar och omsorg i köpcentret Maxinge – frågor där en del nog uppfattar att kyrkor och spelbolag står långt ifrån varandra.  

– Har vi gjort något världsunikt och det är första gången kyrka och spelbolag sitter i ett samtal så är vi jätteglada över det, säger Sverker Skogberg, som inte vill sticka under stol med att Paf erbjuder en produkt som – i likhet med alkohol – har sina avigsidor. 

Bo-Göran Åstand håller med om behovet av dialog. 

– Den tiden är förbi då kyrkan kunde stå i predikstolen och förkunna sanningar. Men vi kan vara en samtalspartner. 

Grundbulten för vår kollektiva förmåga till ansvar och omsorg ligger ändå inte hos enskilda organisationer, säger Åstrand. 

– Vi bor i ett välfärdssamhälle som bygger på att vi alla tar gemensamt ansvar rent konkret genom vårt skattesystem. Det är så här vi bär ansvar om varandra och ser till att alla har en grundtrygghet. Utöver det här finns olika organisationer – kyrkan är en, Paf är en annan – som har medel och resurser för att bistå människor. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »