Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 september, 2024 - 12:51Uppdaterad: fredag, 6 september, 2024 - 16:18

Terveystalo köper Cityläkarna

Den finländska vårdjätten Terveystalo köper Cityläkarna Mariehamn Ab genom en aktieaffär. Det framkommer i ett pressmeddelande. 

Terveystalo övertar alla nuvarande cirka 30 anställningar i bolaget och affärsverksamheten fortsätter i de nuvarande lokalerna.  

Cityläkarna grundades 1990 och har i dag cirka 30 anställda. 

Mathias Grunér, regionchef för Terveystalo Åland och vd för Medimar, som Terveystalo köpte 2021 vill inte kommentera priset på affären eller hur länge den varit på gång.  
Beträffande priserna på Terveystalos tjänster i framtiden i och med affären säger Grunér att de kommer följa den policy som bolaget har.  
– Vi har en jämn prissättning nationellt sett och även om vi är relativt ensamma här regionalt så blir inte priserna högre än de är nationellt, säger Mathias Grunér.  

Artikeln uppdaterades 16:18 med Mathias Grunérs kommentarer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »