Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 oktober, 2018 - 05:48Uppdaterad: måndag, 8 oktober, 2018 - 17:21
  • Polisföreningen tycker ett nytt hus vore bättre än en renovering. Arkivfoto.

Polisföreningen ifrågasätter polishusets renovering

Ålands polisförening anser att det borde utredas om det inte är mer ändamålsenligt att bygga ett nytt polishus i stället för att renovera och bygga ut det nuvarande polishuset.

I en skrivelse till styrelsen för Ålands polismyndighet lyfter man fram att det nuvarande polishuset i kombination med en utbyggnad inte ger ett idealt utrymme för polisens verksamhet. Polisföreningens ordförande Magnus Gustafsson är också kritisk mot beredningen av projektet.

- En utbyggnad och renovering av det befintliga polishuset ger lokaler med många kompromisser och vi undrar om det inte är billigare och mer ändamålsenligt att bygga ett helt nytt polishus, säger polisföreningens ordförande Magnus Gustafsson.

Polismästare Maria Hoikkala säger att polisstyrelsen har tagit del av polisföreningens skrivelse och antecknat den till kännedom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »