Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 juli, 2021 - 15:25Uppdaterad: måndag, 19 juli, 2021 - 17:18
  • Polisen vill kunna väga tung trafik ute på fältet. Arkivfoto: Ida Jansson.

Polisen vill ha redskap för att väga tung trafik

Polisen borde få mobil utrustning för att enkelt kunna väga tung trafik, detta för att minska otillåtet slitage på landskapets vägar och broar.

Det menar Dennis Björk, ordförande i polisstyrelsen, som på sitt senaste möte beslöt att be landskapet utreda möjligheter till tekniska lösningar.
- Det finns mobila enheter som man kan ha med sig ut på en kärra och som låter en snabbt och enkelt utföra vägningar. Om man vill väga ett fordon i dagsläget är man tvungen att göra det i Möckelö, säger han.

Polisstyrelsen hoppas att utrustningen kan tas med redan i nästa års budget.
- Det är förstås digra ekonomiska tider för Åland just nu, men vår tanke är att den här investeringen på sikt kan leda till inbesparingar på asfaltering och reparationer för infrastrukturavdelningen, samtidigt som landskapet får tryggare vägar, säger Dennis Björk.

I måndagens Åland idag kunde du dessutom höra Robert Karlsson, vägmästare på landskapsregeringen, om landskapets behov av vägar som inte körs sönder av för tunga fordon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »