Publicerad: torsdag, 7 juli, 2011 - 08:21, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Polisen: "Vi saknar kunskap om trafficking"

Polisen på Åland saknar kunskap om trafficking. Man arbetar inte heller aktivt med frågan. Det säger kommissarie Olof Lindqvist. - Vi har inte haft tid att ta hand om det här problemet på rätt sätt, säger han. Åland ses som en trolig transithamn för sexslaveri, men Viking Line uttalade sig i går om att man inte ser människohandel via färjorna som ett stort problem. Olof Lindqvist ser däremot allvarligt på frågan. - Det här är ett problem som alla har ansvar, och det är naturligtvis även ett problem på politisk internationell nivå. Inte heller på Sjöbevakningen finns någon som är specialutbildad på området trafficking. Vaktofficer Juri Jalava säger dock att man arbetar med frågan i det dagliga spaningsarbetet. En uppföljning i serien om Åland och sexslaveri hör ni i Åland i dag i eftermiddag, då med vice talman Gun-Mari Lindholm.

Fler Nyheter

Snart öppnar äventyrsbanan på Vårdö

På måndag är det dags för invigning av den nya äventyrsbanan på Sandösunds camping på Vårdö.

Ett steg närmare gemensam räddningsmyndighet

Ett avtalsförslag till gemensam räddningsmyndighet godkändes igår i stadsfullmäktige.

Johanna Mattila nu klar som ny rektor för högskolan

Johanna Mattila är nu klar som ny rektor för högskolan. Det beslutade minister Tony Asumaa på enskild föredragning igår.

LR tecknar stora avtal med Åda Ab

Landskapsregeringen har antecknat flera omfattande avtal tillsammans med Åda Ab värda över hundratusen euro.

Oförändrad inkomstskatt i Mariehamn

Inkomstskatten i Mariehamn förblir oförändrad på 17,25% under nästa år. Det beslutades i stadsfullmäktige under gårdagen.

Nytt farledsförslag för elhybridfärja

Landskapsregeringens förslag om en nybyggnad av en 1200 meter lång farled som ett led i projektet västra Föglö delges nu allmänheten.

Mopeder och bilar körs på motionsspåret i Jomala

Stefan Mattsson intervjuas:
Många ungdomar kör med mopeder och även bilar på motionsspåret i Jomala. Brukandet av fordon på spåret gör att det lämnar en del sladdspår och gör upplevelsen mindre trevlig för motionärer.

Rinne och Löfven diskuterade potentiell Östersjökonferens

Finlands statsminister Antti Rinne har gjort ett traditionellt besök till Sverige i början av statsministerperioden. Rinne valde dock att avvika från en långvarig tradition genom att avlägga sitt första utlandsbesök till Estland under den senaste helgen.

Logotypen för Åland-100 presenterades

Annika Zetterqvist och Stefan Aspberg intervjuas av Rasmus Lindqvist
Landskapsregeringen har presenterat logotypen för Ålands självtyrelses hundraårsjubileum år 2021 - 2022.